Redningsøvelse i havnen

Tekst og foto: Mogens Voigts, webredaktør


Onsdag den 2. august var dagen, hvor den årlige redningsøvelse skulle afvikles, og hele 19 roere var mødt frem og hørte med stor interesse på Finn, der instruerede i, hvordan redningsveste korrekt skulle tages på, når man rammer vandet i havnen.

14 roere der havde ”glemt” badetøjet, viste også stor interesse på kajkanten og klappede i hænderne, når de modige roere hoppede i vandet, som havde en ”tålelig” temperatur.


En der var knap så begejstret var svanemor, der med sine 3 af 5 svaneunger måtte fortrække fra rampen for ikke at få nogle ”badedyr” i hovedet.


Første mand i vandet var instruktøren, Finn, der på fornemste vis fik sin redningsvest på, ja der klappes højlydt fra kajkanten, og de der skulle i vandet, måbede nærmest over hvor nemt det så ud.


Og så blev der sprunget i vandet. Mange forskellige stilarter blev vist, og så gik ”iklædningen” af redningsvestene ellers i gang.
Også her var der mange forskellige stilarter, nogle flottere end andre, men det lykkedes for alle at få vesten på.


Sidste mand der skulle i vandet var rochefen, der rådvild sat på pontonen med den ene fod i vandet.
Det er koldt, råbte rochefen, behøver jeg at hoppe i vandet klynkede han, jeg kan jo godt finde ud af det, men alle i vandet var enige om, at han ikke skulle slippe, og så måtte han jo hoppe i, og straks pustede hans redningsvest sig op således, at han pludselig fik ”plus kæber”.
Det så sjovt ud.


Nå, alle var kommet i vandet, og nu gik turen mellem 2 årer mod land, og alle kom helskindet op fra den glatte sliske.


Efter bad var der lagt op til pølser, pølsebrød og kartoffelsalat, og klubben gav en ”drink” til alle deltagerne i pølsearrangementet.

Igen en god øvelse og efterfølgende bespisning, noget som kun gøres med de frivillige kræfter, der ”gider” tage en opgave.
Tak til festudvalget m.v.