Julefrokost 2023 hos ældreroerne

Tekst og foto: Mogens Voigts, webredaktør-1


Onsdag den 13. december var der indbudt til årets julefrokost, og medlemmerne blev mødt af veldækkede borde, stor aktivitet i køkkenet, og forventningen til julefrokosten var stor.

Mange af medlemmerne var iklædt julefestligt tøj, og andre var vist ikke helt klar over, at en julefrokost hos ældreroerne er en festlig lejlighed.

4 borde var op pyntede, og pigerne fandt via Adda´s overklippede julemænd hurtigt ud af, hvor de skulle sidde ved hvilke borde.
Straks værre gik det for drengene, der vist helt havde glemt, hvordan billedlotteri fungerer, og de tumlede rundt blandt bordene, ja, nogle opgav helt og udtalte: Jeg venter til alle har sat sig ned, så skal jeg nok sidde på den ubesatte plads.


Nå, alle fandt deres pladser, og forperson, Elsebeth kunne byde velkommen og håbede, at vi ville få endnu en festlig dag.

Rigtig mange medlemmer havde medbragt forskellige retter til festen, og der var masser af velsmagende mad, så ingen gik vist sultne fra bordene, og gjorde de det, var det helt deres egen skyld.


Vanen tro, skal der mellem retterne synges, og harmonika Benny havde ”digtet” flere sange til lejligheden, som der blev skrålet med på.
Vores anden lejligheds spiller, Finn Andersen er desværre pt. forhindret grundet sygdom, men vi håber snart at se ham igen, så vi også kan danse lidt.


Spisningen var overstået, og forperson, Elsebeth havde proklameret, at vi skulle have et pakkespil, og alle skulle medbringe en pakke, som vi kunne spille om.
Jeg frygtede det værste, og min frygt kom helt til sin ret om, at et sådant et spil, som regel går helt op i hat og briller.
Rafle bægerne kom frem, seksere og ettere blev slået, og medlemmerne styrtede rundt mellem bordene og stjal pakker fra hinanden.


Der var en råben og skrigen, nej det er min pakke, nej jeg har kun en pakke og sådan gik de ind til forpersonen afsluttede spillet, og vinderne af pakker kunne sætte sig tilfredse på plads og pakke ud.


Jeg selv sad tilbage med 3 pakker, og på min side sad Elin, uden nogen pakker.
Hun så ærlig talt rigtig ked ud af det, ja, jeg kunne ane en lille tåre i højre øje, og det kunne jeg naturligvis ikke være bekendt at se på.
En af mine pakker var firkantet og virkede lidt fugtigt, og jeg tænkte mon det er toiletpapir, og så forbarmede jeg mig over Elin og spurgte hende, vil du ikke ville have min pakke?
Jooo tak strålede Elin, det skulle jeg sgu aldrig have gjort.


Pludselig stor næstformand, Preben ved vores bord med en stor 3 liters flot flaske med hank og fortalte, at i den flaske var der øl i fra hans bryggeri, og flasken var en erstatning for den fugtige pakke med humlefrø.
Elin strålede og jeg forsøgte at sige, at det var min pakke, men spillet var tabt, og jeg måtte ønske hende tillykke med præmien. Satans.


Så sang vi igen, og pludselig gik døren op, og ind kom et Luciaoptog, 3 piger med flotte hovedpåklædning med lys i, som de 3 Lucia piger bar på fornemste vis. Medlemmerne fløj op for at tage foto, og Elin bemærkede, kommer de ovre fra et Plejehjem.
Jeg måtte tysse på Elin og gøre hende opmærksom på, at det var altså var 3 af vores egne medlemmer klædt ud som piger.


Inger-Lise stod for optoget, og stor tak til hende for den fine udsmykning og det gode indslag på selve Lucia dagen.

Kaffen blev serveret, der blev igen sunget, og efterhånden ebbede festen ud, men igen så det ud til, at alle havde hygget sig.


Tak til Carsten for hans planlægning, og en særlig tak til alle de medlemmer, der havde medbragt mad og drikkevarer til festen.
Også en særlig tak til Preben Andersen for hans flotte medbragte øl anker med velsmagende øl.


Se foto fra julefrokosten herunder.