Redningsøvelse 2019

Opdateret 8. august 2019

Tekst og foto: Mogens Voigts

Onsdag den 7. august var dagen, hvor den årlige redningsøvelse skulle afholdes. En øvelse der er meget vigtig for at sikre, at alle ældreroere har helt styr på hvad de skal gøre, hvis uheldet på vandet skulle være ude.

Inden øvelsen var der tid til en lille rotur til ”hullet” og hele 31 glade ældreroere var klar til en tur i det dejlige vejr. Højt solskin og næsten ingen vind gjorde, at alle fik en rigtig god rotur inden øvelsen, der skulle løbe af stablen kl. 12.00.

Livrednings specialist, Finn Andersen samlede roerne, der ønskede at deltage i øvelsen, og redegjorde for deltagerne, hvordan de skulle iføre sig redningsvestene, når de kom i vandet, og hvordan de skulle holde sig samlet og ved hjælp ad bådens åre, skulle svømme i land, godt holdt oppe af årene.

Der blev talt 21 deltagere af de 31 der havde været ude at ro, og skribenten forespurgte de, der havde været ude at ro, men nu var iklædt deres fineste tøj, om de skulle i vandet med det tøj på.

Nææ udtalte flere, ingen nævnt ingen glemt, vi har det ikke så godt, og flere forklaringer fulgte. 4 havde for nyligt haft mund og klovsyge, 5 havde haft hundegalskab, og en havde været i bad om morgenen, og kunne ikke tåle mere vand.

Øvelsesdeltagerne samledes på bådebroen, og efter nogle betænkeligheder ”faldt” deltageren over bord og iførte sig deres redningsveste.

De der havde oppustelige vest havde ingen problemer, ud over at de alle fik ”basunkinder”, en enkelt ved navn Ole konstaterede, at hans vest ikke pustede sig op, men da han fik drejet patronen ordentlig på plads, pustede hans vest sig også op.

Flere af deltagerne havde forskellige måder at ”falde” over bord på. Nogle hoppede i på hovedet, nogle dyppede forsigtigt tæerne i vandet inden de tog mod til sig.

Næstformanden, Bjarne var så heldig, at allerede inden han kom i vandet, var hans vest ”pustet” op, se foto og så kom han ellers elegant i vandet, og kunne tage den anden vest på.

Efterhånden var alle deltagerne i vandet og have fået iført sig deres redningsveste, nogle mere elegante end andre, og fem og fem samledes de omkring 2 årer og begyndte svømningen ind til pontonbroen.

Det var tydeligt at nogle af herrerne havde prøvet øvelsen før, for de lagde sig sidst i rækken af svømmere, og kunne derved bare lade sig flyde med uden at lave noget som helst.
Livrednings specialisten gjorde sig det rigtigt behageligt bagest i sin række, og lod sig på ryggen blive ført mod land.

Alle kom fint i land, og glædede sig til grillpølser med kartoffelsalat, som madholdet ved Carlo, Freddy og Jan efter noget besvær med gasgrillen fik gjort klar.

Stor tak til dem, og tak til Finn, der på fornemste vis gjorde sit for at sikre, at vi alle er forberedte på en eventuel kæntring, hvilket heldigvis aldrig er sket i ældreroernes historie.

Se flere foto herunder:

Seneste kommentarer

09.11 | 14:14

Tak til fødselarerne og alle deltagere for en sprudlende festlig fejring!

Grisefest på Mallorca kan godt lægge sig. Hyldestsang fra fødselarerne/Benny og gang i 80’ musik og dans all over

Del siden