Kanindåb hos Øresunds Ældreroere 2018

8 glade

8 glade "kaniner" klar til at blive døbt

Opdateret 17. august 2018

Formand Vilhelm byder de kongelige velkomne
Formand Vilhelm byder de kongelige velkomne
Lægeundersøgelse
Lægeundersøgelse
Udspring fra ½ meter vippen
Udspring fra ½ meter vippen
Respekt for de kongelige
Respekt for de kongelige
En noget genstridig "kanin"
En noget genstridig "kanin"
De kongelige ankom naturligvis på værdig vis

De kongelige ankom naturligvis på værdig vis

Tekst og foto: Mogens Voigts

Dagen oprandt, hvor 8 af klubbens 11 nye medlemmer skulle ”døbes” det der i ro kredse kaldes ”kanindåb”.

Medlemmerne har i løbet af sommeren gennemgået ro regler, søfartsregler og med kompetente instruktører været ude at ro på Øresund, været med til redningsøvelse og nu var de ”måske” klar til at blive godkendt som ”rigtige” roere, hvilket traditionen tro sker med deltagelse af Kong NEPTUN og Hendes kongelige højhed Dronning AMFITRITE, der med deres følge ville komme forbi klubben og døbe de forventningsfulde ”kaniner”.

Forinden dåben skulle de 8 ”kaniner” dog på en sidste tur på vandet for at se, om du nu også havde forstået de regler der gælder for at ro i en robåd, og de 2 4ère med styrmænd, Bjarne Knudsen og Johnny Svendsen, skulle så afgøre, om ”kaninerne” var værdige til at blive fremstillet for de kongelige højheder.
Styrmand, Johnny Svendsen kunne efter ro turen berette, at flere af ”kaninerne” tilsyneladende ikke helt havde forstået kommandoerne, idet han med vilje styrede mod en bøje, beordrede ”se til årene” og så er det meningen, at roerne skal være opmærksomme på, at man måske skal ro igennem en bro, eller passere en bøje, men fortsætte med at ro.
Det var der et par ”kaninerne” der ikke helt havde forstået, for de ramte bøjen med årene, dog uden skader, men Johnnys melding til de kongelige kunne blive afgørende for, om de senere på dagen blev godkendt.

Endelig oprandt tiden, hvor ”kaninerne” forsvarligt indsat i ”kaninburet” skulle undersøges af hoffets læger for at se, om de havde helbredet til at være medlem af Øresunds Ældreroere.
En for en blev de undersøgt, ledsaget til de kongelige, der vurderede, om den pgl. nu også var værdig til at blive optaget i klubben.
Fremstillingerne foregik traditionen tro under munter latter når ”kaninerne” blev ”døbt” af Kong Neptun, der ikke sparede på hverken ord, æg eller flødeboller, inden de under kyndig behandling blev transporteret ud på anløbsbroen og ”hældt” ud i vandet.

Alle kom velbeholdne på land, og nu skulle der klædes om til den store festmiddag, som rigtig mange af klubbens øvrige medlemmer havde tilberedt og de festligt op pyntede borde tog imod de mange fremmødte medlemmer, der glædede sig til at se, om Kong Neptun kunne godkende alle ”kaniner”.

Igen blev ”kaninerne” kaldt op til Kongen en efter en, og blev de godkendt af Kongen, fik de udleveret diplom der tilkendegav, at de nu var rigtige roere, og efterfølgende fik de klippet ”kanin ørerne” og kunne nu ånde lettet op.

Stor tak til alle de medlemmer, der har været med til at gøre dagen til en rigtig fornøjelig dag, som vores nye medlemmer sent til glemme.

Se mere herunder:

Grundig undersøgelse
Grundig undersøgelse
Dronningens fod skal naturligvis rengøres
Dronningens fod skal naturligvis rengøres
Så blev det lægernes tur til en tur i vandet
Så blev det lægernes tur til en tur i vandet
Glade "kaniner" klar til festen
Glade "kaniner" klar til festen
Så blev ørene endelig klippet
Så blev ørene endelig klippet

Seneste kommentarer

09.11 | 14:14

Tak til fødselarerne og alle deltagere for en sprudlende festlig fejring!

Grisefest på Mallorca kan godt lægge sig. Hyldestsang fra fødselarerne/Benny og gang i 80’ musik og dans all over

Del siden