Redningsøvelse 2018

Finn Andersen forklarer deltagerne hvordan øvelsen skal afvikles

Finn Andersen forklarer deltagerne hvordan øvelsen skal afvikles

Opdateret 12. august 2018

Her er beviset. Elsebeth kan

Her er beviset. Elsebeth kan "gå på vandet".

Tekst og foto: Mogens Voigts, webredaktør

Onsdag den 8. august var dagen, hvor den obligatoriske årlige redningsøvelse skulle afholdes. I år noget senere end sidste år, da flere havde klaget over, at vandet var for koldt.
Det kunne man ikke sige det var i år, da solen i næsten 3 måneder havde skinnet fra morgen til aften, så nu var vandet måske for varmt?

Inden redningsøvelsen var der tid til en rotur til ”hullet” hvilket hele 5 4ére og 2 2ére havde benyttet sig af.
Man kom på vandet efterhånden som man mødte op, og de i alt 31 roere havde en fin tur til ”hullet” med rygvind og medsø, men på hjemturen var det meget anderledes.

Vinden var tiltaget, og turen ud fra ”Lagunen” ved ”pælene” var noget af en oplevelse for flere af bådene, der virkelig måtte lægge kræfter i for ikke at ramme pælene, og vores ”kaniner” fik nok deres første rigtige prøvelse i år.
Alle kom dog velbeholdne ud, men så var vinden lige imod ligesom bølgerne var tiltaget i højden, og det var nogle trætte medlemmer, der endelig fik roet sig retur til klubhuset.

Redningsøvelsen
Hele 28 medlemmer, næsten alle de nye ”kaniner” var klar til at deltage i redningsøvelsen. Rigtigt flot.
Finn Andersen informerede de fremmødte i, hvordan en sådan redningsøvelse skulle forløbe og gav råd til, hvordan man skulle forholde sig, hvis man kom ud for en kæntringsulykke på vandet.
Han kunne dog berolige deltagerne med, at der i klubbens tid aldrig havde fundet en kæntringsulykke sted, men alligevel var det vigtigt at bevare roen, hvis uheldet skulle være ude.
Få redningsvesten på, bliv ved båden, bliv enige om, hvad man ville fortage sig, hold øje med hinanden, og afvent hjælp, der aldrig er langt væk vores normale afstand til bredden taget i betragtning.

Så var man klar til at kaste sig ud i vandet, iføre sig redningsvest, hvis man ikke allerede havde sin oppustelige vest på, samle et bådhold omkring 2 årer og i ro og mag svømme ind til bådebroen.
Det gik rigtigt fint for alle, og klubbens medlemmer er nu godt rustet, hvis uheldet skulle være ude.

Dagen sluttede med fællesindtagelse af Jørn Lippert fantastiske grill pølser med tilbehør og alle gik glade, mætte og tilfredse hjem fra en positiv oplevelsesdag.

Se foto herunder:

Glade deltagere er nået til kaj

Glade deltagere er nået til kaj

Seneste kommentarer

09.11 | 14:14

Tak til fødselarerne og alle deltagere for en sprudlende festlig fejring!

Grisefest på Mallorca kan godt lægge sig. Hyldestsang fra fødselarerne/Benny og gang i 80’ musik og dans all over

Del siden