Ergometer konkurrence 2019

Det vindende hold. Fra v. Peter Nørup, Anni Frederiksen, Lis Højsten og Pelle Jandrup

Det vindende hold. Fra v. Peter Nørup, Anni Frederiksen, Lis Højsten og Pelle Jandrup

Elsebeth på gulvet for 2. gang. Adda ser måbene til

Elsebeth på gulvet for 2. gang. Adda ser måbene til

Opdateret 27. februar 2019

Tekst og foto: Mogens Voigts, webredaktør

 Onsdag den 27. februar indbød klubbens Idrætskonsulent, Ebbe Møller til konkurrence i ergometerroning. Første gang det er forsøgt hos Ældreroerne.

Hele 32 havde tilmeldt sig og 2 reserver, som det viste sig, at der blev brug for.

 Ebbe bød kl. 09.45 præcis velkommen og ridsede reglerne op. Dog fandt han anledning til at rose de, der inden konkurrencen havde været med til at bringe de 4 ergometer romaskiner ind i klubstuen således, at konkurrencen kunne afvikles med et stort antal tilskuere.

 Ebbe forklarede, at holdene, der var 8 hold i alt, blev fordelt efter helt tilfældig lodtrækning med 2 damer og 2 herrer på hvert hold.

Alle hold skulle ro præcis 7 minutter, og man måttet først starte på roningen, når Idrætskonsulent medhjælper, Vilhelm Jensen, havde fløjtet roningen i gang.
Så langt så godt. 1 hold bestående af Ulla Lundsteen, Christiane Barild, Anders Kristensen og Alex Vestergaard gjorde sig klar til roning, og da fløjten lød, satte man i gang. Nogle roede hurtigere end andre.
Ingen nævnt ingen glemt, men alle roede hvad man orkede, og hold 1 havde nu sat deres tid og resten af konkurrencen kunne fortsætte indtil alle 8 hold havde været i maskinerne.

 Da holdene blev sammensat helt tilfældigt, var det ikke lige til at regne ud, hvem der ville løbe af med sejren, eller hvem der blev nr. 2 og 3. Der var præmier til de 3 første hold.

 Der var ingen tvivl om, at alle ydede det bedste man havde lært, men især en dameroer, Elsebeth Wehage, lagde så stærkt ud, at hun røg af sædet og heatet måtte stoppes for at få hende bragt på ”ret køl” igen.

Igen med alle på plads lød startsignalet igen, og hvad skete der? Elsebeth røg endnu engang på gulvet og flere tilbød at hente en cykelhjelm til hende således, at hun ikke ville lide overlast. Stort grin overalt undtagen hos Elsebeth, der helt klart mente, at der var noget galt med sædet.
Hun byttede med Kurt Nielsen og nu gik starten glat og alle kom godt i gang. Kurt holdt sig på sædet.

 De fleste hold roede sammenlagt omkring 5½ km. på de 7 minutter, men først da det sidste hold havde roet, var der fundet en vinder.

Lis Højsten, Anni Frederiksen, Pelle Jandrup, der var én af reserverne, og Peter Nørup sluttede nemlig af med hele 5864 roede meter, næsten 200 meter længere end holdet der blev nr. 2. Godt gået af hold 7.

 Efter kaffen blev præmierne uddelt til de 3 hold under store klapsalver, og Ebbe, han var den 2. reserve, takkede igen sine medhjælpere og sagde tak for den store opbakning til hans konkurrence.

Fra alle deltagerne, og det store antal tilskuere skal der lyde en stor tak til Ebbe for hans engagement i klubben som Idrætskonsulent.
Og medlemmerne har tydeligvis ikke glemt, at man skal bakke dem op i klubben, der vil gøre et stykke arbejde for de andre.

Resultaterne: Se oversigten og se flere foto længere nede

 De glade nr. 2
De glade nr. 2
Nr. 3 var også glade
Ingen tvivl. Alle gav sig fuldt ud
Ingen tvivl. Alle gav sig fuldt ud
Der trækkes igennem
Der trækkes igennem
Lange træk
Lange træk

Seneste kommentarer

09.11 | 14:14

Tak til fødselarerne og alle deltagere for en sprudlende festlig fejring!

Grisefest på Mallorca kan godt lægge sig. Hyldestsang fra fødselarerne/Benny og gang i 80’ musik og dans all over

Del siden