Kanindåb 2019

De vilde

De vilde "kaniner", Bjarne, Fanny Joanna og Anders indtager middagsmaden

Opdateret 19. august 2019

Kongeparret ankommer
Kongeparret ankommer
Hun er yndig dronningen
Hun er yndig dronningen
Anders knæler for kongen
Anders knæler for kongen
Fanny er "mejet" ud
Fanny er "mejet" ud
Og så røg hun i vandet
Og så røg hun i vandet
Fanny godt på vej til at blive en rigtig ældreroer

Fanny godt på vej til at blive en rigtig ældreroer

Tekst og foto: Mogens Voigts

Onsdag den 14. august var dagen, hvor 4 ”kaniner” skulle fremstilles for den store kong Neptun og hans yndige hustru, Amfitrites for at se, om de dels kunne bestå et lægetjek, og om de kunne fremtræde ydmygt over for det kongelige par.
Det viste sig, at flere af ”kaninerne” ikke havde den respekt der skulle til, så det blev spændende at se, om de senere kunne få ”klippet” ørene og blive godkendt som officielle ældreroere.

De 4 kaniner, Joanna, Fanny, Bjarne og Anders var ”linet” op i deres kaninbur og allerede her viste de sig som nogle urolige kaniner, som nok skulle skabe problemer.

Det store øjeblik hvor alle tilskuerne kiggede ud over vandet for at se, når de kongelige kom op fra vandet, lod vente på sig, og pludselig dukkede kong Neptun den 3. og hans hustru op fra klubhuset i stedet for, skarpt forfulgt af lægeteamet, doktor kanyle og doktor plaster.
De kongelige tog plads på deres tronstole, formand Elsebeth bød velkommen med blomster, og ceremonien kunne begynde.

”Kanin” Anders var den første, der blev undersøgt af lægeteamet for at se, om han led af søsyge, havde lus og lopper eller andre skavanker der gjorde, at han ikke kunne fremstilles for kongeparret.
Efter at have vist sine færdigheder som ”sjipper” blev han ført til kongen, der straks beordrede ham til at sørge for, at dronningens fødder blev slikket rene for den blødning hun tilsyneladende havde fået undervejs på græstæppet til tronen.
Kongen beklagede sig lidt over, at ”kaninen” så forfærdelig ud i ansigtet, og så han og dronningen forskønnede Anders ansigt med lidt flødebolle og rå æggeblomme, og så var han klar til en tur i havnen.

Næste kaniner der blev præsenteret for lægeteamet var Fanny og Bjarne, og det foregik som den tidligere kanin, her uden de store problemer.
Begge fik samme tur af kongeparret og en tur i havnen.

Så opstod panikken. ”kanin” Joanna stak af fra indhegningen og løb mod Amager Strandvej med lægeteamet i hælene. Hun løb stærkt, med vidste ikke, at doktor plaster er gammel cykelrytter, og doktor kanyle er morgenbader, så de fik hende hurtigt løbet op og bragt tilbage til indhegningen.
Hun bestod lægetjekket, sjipningen og kunne nu fremstilles for kongeparret, men igen viste hun sig fra sin urolige side, og nægtede at ”rengøre” dronningens fod, og svarede kongen igen, så lægerne måtte holde hende for at kongen kunne gennemføre sit forehavende med flødeboller og æg.
Så gik turen, ja, gik og gik er så meget sagt, for Joanna strittede imod, men ud af pontonen kom hun og var på vej i vandet, da de øvrige 3 ”kaniner” pludselig bagfra kom løbende, og sammen fik de skubbet både Joanna og lægerne i vandet.

Første etape af ”kanindåben” var overstået, og nu ventede et veldækket bord, de kongelige, kaninerne og de mange fremmødte deltagere på at indtage Prebens velsmagende mad.

Traditionen tro var det de døbte kaniner fra 2018 der forestod serveringen af mad og drikke til de kongelige, kaninerne, formand og ro chef, og så manglede kun sidste del af ceremonien, nemlig at kaninerne skulle have klipper ørene.
Konge Neptun kaldte kaninerne frem én efter en, godkendte dem, udleverede deres dåbsbevis og lægerne foretog deres sidste handling, nemlig at klippe ørene på de 4 kaniner, der nu kan kalde sig fuldgyldige medlemmer af Øresunds Ældreroere.

Tak til alle der var med til at gøre dagen til en festlig begivenhed og som understreger, at hos ældreroerne kan man både dyrke motion, men også dyrke det sociale, der er lige så vigtigt.

Se flere foto herunder:

Bjarne sjipper
Bjarne sjipper
Joanna sjipper
Joanna sjipper
En noget genstridig Joanna
En noget genstridig Joanna
Med magt skulle hun i vandet
Med magt skulle hun i vandet
Og det kom hun sammen med lægeteamet
Og det kom hun sammen med lægeteamet
Det nydelige kongepars
Det nydelige kongepars
Joanna får klippet ørene
Joanna får klippet ørene
Bjarne får klippet ørene
Bjarne får klippet ørene
Fanny fårklippet ørene
Fanny fårklippet ørene
Anders får klippet ørene
Anders får klippet ørene

Seneste kommentarer

09.11 | 14:14

Tak til fødselarerne og alle deltagere for en sprudlende festlig fejring!

Grisefest på Mallorca kan godt lægge sig. Hyldestsang fra fødselarerne/Benny og gang i 80’ musik og dans all over

Del siden