Tøndeslagning hos Ældreroerne

Opdateret 19. marts 2019

Tekst og foto: Mogens Voigts, webredaktør

19 damer og 18 herrer mødt frem onsdag den 13. marts for at slå katten af tønden hos Ældreroerne.

Ole Olesen havde været ude i byen for at købe tønder og sammen med ”Lille Kurt” fik de hængt tønden op til damerne, der skulle starte tøndeslagningen.

Vejret var koldt og blæsende, ikke det bedste vejr til tøndeslagning, men i gang kom pigerne, og de slog på tønden det bedste de havde lært, men det var tydeligt at se, at det ikke er vægtløftning pigerne bruger mest tid på, og der gik da også lang tid før, at man kunne skimte den mindste sprække i tønden.

Men ned kom den da efterhånden, og Ulla Lundsteen kunne prale af at blive bunddronning, medens Anni Frederiksen kunne lade sig kåre som Kattedronning.

Så blev det herrernes tur, og når man ser på de spændte armmuskler som herrerne har, måtte det blive en kort proces inden tønden var ”smadret”, men nej.

”Nogen” havde i nattens løb lagt tønden i vand med det resultat, at den havde udvidet sig således, at tøndebåndene sat spændt urokkeligt fast på tønden.

Efter 40 minutters ”smadren” på tønden lykkedes det endeligt at få det første bånd til at løsne sig, bunden røg ud, og Kurt Hiervagen kunne lade sig kåre som ”bund” konge, og kort tid enter ramte Anders Kristensen snoren tønden hænge i så heldigt, at resten af tønden faldt til jorden, og han kunne kåres som kattekonge.

Kåringerne og præmierne blev uddelt ved den efterfølgende generalforsamling i klublokalet.

Seneste kommentarer

09.11 | 14:14

Tak til fødselarerne og alle deltagere for en sprudlende festlig fejring!

Grisefest på Mallorca kan godt lægge sig. Hyldestsang fra fødselarerne/Benny og gang i 80’ musik og dans all over

Del siden