Tekst og foto: Mogens Voigts, webredaktør.


Onsdag den 1. marts var dagen, hvor medlemmerne i roklubben skulle kæmpe med alt de har af kræfter, nemlig slå katten af tønden i anledning af fastelavn.


Fastelavn var dog afholdt for andre tidligere i februar, men vanen tro er vores kalender i roklubben hele tiden optaget af forskellige arrangementer, så vores ”slagsmål” måtte udsættes lidt, men det gjorde ikke noget ved stemningen og forventningen på dagen.


Ole Olesen og rochefen havde indkøbt både tønder og tilbehør, og vi skulle vanen tro starte med pigerne, der også vanen tro har en mindre tønde at slå på, end drengene.
Dette af hensyn til, at vi gerne skulle være færdige inden aftensmaden – hi hi.11 piger var klar til kampen, og lad det være sagt med det samme. Tønden fik nogle gevaldige slag, og flere af pigerne råbte deres mænds navne, når se knaldede til tønden.
Hvorfor ved jeg ikke?


Efter omkring 37.100 slag knaldede Lena bunden ud, og kunne kalde sig kattedronning.
Efter yderligere 11.000 slag lykkedes det Anni at slå sidste bræt ned, og hun jublede over sin titel som kattekonge.

Så var det drengenes tur. Hele 17 drenge var klar til nedslagtningen.
Tønden var blevet lagt i vand en uge før, for at den ikke skulle splintre for hurtigt, når drengene ville vise pigerne, hvordan en sådan tønde skulle ordnes inden for kort tid.


Det tog da heller ikke lang tid før, at Ebbe knaldede bunden ud af tønden, og han blev påført en flot lille kalot og kunne kalde sig for kattedronning.


Før vi havde set os om, var tønden splintret til det ukendeligt, og Carlo slog sidste bræt ned og var dagens anden kattekonge.

Under kaffen blev præmierne til kongerne og dronningerne overrakt af ro chef Kurt, og alle syntes, at vi havde haft en rigtig god dag i flot solskin og fint socialt samvær.


Tak til de frivillige, der har været med til at gøre dagen til endnu en oplevelse.


Se flere foto herunder:
Om pigerne var glade for titlerne. Døm selv

Elin slår igennem

Formand, Elsebeth gir den tæsk

Kongen og dronningen havde følgeskab af en ufo

Lena smadrer bunden ud af tønden

Peter gør "nar" af tønden

Fornuftigt af Bjarne at tage styrtshjelm på

Tag den Bente, råber Freddy