Rokonurrence 2021

Vinderbåden inden starten

Vinderbåden inden starten

Vinderholdet med dommerne

Vinderholdet med dommerne

Opdateret 12. september 2021

Tekst: Mogens Voigts
Foto: Carlo Boldreel og Mogens Voigts

Onsdag den 8. september var der kaldt til ro konkurrence og der var tilmeldt roere til 3 4ère.
Informationen inden dagen var, at roerne skulle møde omklædt kl. 09.30 hvorefter der skulle trækkes lod om bådsammensætningen.
Dagens dommere var: Overdommer og måldommer, Christian Søe, startdommer, Mogens Voigts, og koordinatordommer, Ebbe Møller.

Allerede ved indskrivningen opstod der problemer. 2 tilmeldte var ikke mødt op, ingen nævnt ingen glemt, men så var der naturligvis problemer med at fylde alle både op.
Men så tilsmilede heldet de fremmødte, for Bent Elkjær og Sven Andersen tilbød sig som styrmænd, selvom de havde andre planer, stor tak til dem.

Lodtrækningen udartede sig som følger:
Saltholm med: Bent Elkjær som styrmand, og Bjarne Bisballe, Elin Bonde, Kurt Nielsen og Preben Henningsen som roere.
Kongedybet med: Sven Andersen som styrmand, Anne Mette Rasmussen, Benny Nielsen, Bjarne Knudsen og Ole Olesen som roere.
Drogden med: Finn Andersen som styrmand, Anders Kristensen, Carlo Boldreel, Knud Z. Pedersen og Preben Andersen som roere.

Som ikke deltagere til konkurrencen var der mødt 4 pige roere op for at få en tur på vandet, men der manglede en styrmand?
Igen tilsmilede heldet, for ud af ingenting dukkede Hans Frederiksen op, og der behøvede kun 20 minutters overtalelse til før, at han tilbød sig som styrmand, hans første tur på vandet i år. Godt gået Hans.

De 3 besætninger i konkurrencebådene lagde fra land og roede mod startstedet, hvor dommerne havde indtaget deres pladser ved henholdsvis start og mål.

Med lidt besvær kom bådene på plads ved startlinjen med Saltholm nærmest bredden, Kongedybet i midten og Drogden yderst.
Spændingen var næsten ikke til at holde ud, og da startfløjten lød, sprang bådene næsten gennem vandet.
Der var inden starten spillet på hvem der vandt, og mange havde spillet på Kongedybet som vinder med Sven Andersen som styrmand, men det gik ikke helt som mange troede.

Saltholm ”strøg” af sted med de 2 andre både halsende efter, men ingen længe var der ingen tvivl om, hvem der ville vinde.
Næsten 8 bådlængder var de foran ved målstregen, nåå måske lidt overdrevet, men Kongedybet måtte se sig klart slået med Drogden på 3. pladsen.

Efter konkurrencen blev der fra Kongedybet klaget over, at man burde veje alle roere inden konkurrencen således, at der var samme vægt i alle både.
Dem der så vejede mindre end andre både, skulle have fyldt båden op med sandsække.
Det blev godt bemærket, at Kongedybet så ud som en speedbåd, men om det var fordi Sven var styrmand, er ikke til at vide.
Hvem der udtalte sig om dette i Kongedybet kan desværre ikke refereres.

Bådene kom efter en kort rotur tilbage til klubben, og der blev gjort klar til det store ”pølsegilde” igen med Sven som grillmester.
Ved kaffen gik overdommeren så over til præmieoverrækkelse og som det fremgår af fotoene, var der nogle der morede sig mere end andre, men alt i alt en fin konkurrence, som måske bliver gentaget til næste år.
Vinderne blev som nævnt Saltholm med Kongedybet som nr. 2 og Drogden på 3. pladsen.

Tak til deltageren og arrangørerne, uden jer ingen sociale arrangementer.

Se flere foto herunder:

Der gøres klar til start
Der gøres klar til start
Starten er gået. Der er kun kølvand efter Saltholm.
Starten er gået. Der er kun kølvand efter Saltholm.
Nr. 2 i konkurrencen
Nr. 2 i konkurrencen
Nr. 3 i konkurrencen
Nr. 3 i konkurrencen

Del siden