Stort drama ved pontonbroen

Opdateret 16. juli 2022

Af Mogens Voigts
Foto: Bent Jensen

Inden jubilæumsfesten var der flere, der gerne ville ro en tur i det gode vejr.
Rochefen tildelte Preben Andersen, Ole Olesen og Benny Nielsen en 2ér med sidstnævnte som styrmand.

Der var mange både der skulle i vandet, så der var pres på, da de 3s både skulle sættes i vandet, og allerede her begyndte dramaet at tage form.
Da bådvognen blev kørt ned i vandet, satte hjulene sig fast i kanten af pontonbroen, noget der ofte sker, og Benny og Preben forsøgte at få hjulene fri, medens Ole betaget så på.

Det var svært, og Ole forbarmede sig over de 2 og tilbød sin hjælp, slap forreste line og lagde sig ned sammen med de 2 andre, for som Ole sagde, de 2 kunne åbenbart ikke finde ud at den simple ting at løfte hjulene fri.

Nu skete der det, som ingen havde forudset, nemlig da forreste line ikke var fastgjort, begyndte båden, som var kommet fri af bådvognen, stille og roligt med god rygvind at flyde ud i havnen i retning mod Saltholm.

De 3 opdagede tilsyneladende ikke med det samme hvad der var ved at ske med båden, men det var der andre der gjorde og råbte til de 3, der nu skulle have ansvaret fordelt, hvem der var skyld i, at båden begyndte at flyde ud i havnen.

Benny til Ole: Hvorfor har du ikke tøjret båden? Ole til Benny: Er det ikke styrmandens ansvar? og medens gled båden længere og længere ud i retning mod fiskerbådene i havnens højre side.
Nu var gode råd dyre. Hvad gør vi nu? Her trådte klubbens næstformand, Preben i karakter og råbte, du Benny og jeg løber over til broen ved fiskerbådene og forsøger at komme ned i båden, inden den forsvinder ud af havneindløbet.

Ole stod lamslået tilbage og forsøgte at finde en undskyldning for at han ikke havde fortøjet båden, men mente stadig, at det var styrmandens ansvar.

Der var mange tilskuere på kajkanten, der heppede på Benny og Preben, da de forpustede var kommet over ved fiskerbådene, men selvom Benny prøvede, kunne han ikke nå båden, selvom han lå så lang han var i stævnen af en fiskerbåd.
Igen trådte Preben i karakter: Jeg hiver 2 fiskerbåde sammen Benny, og så kan du måske nå båden og komme ned i den.

Benny lagde sig ned i stævnen af én af fiskerbådene, og medens Preben holdt ham i fødderne, lykkedes det Benny at komme ned i båden, og der blev klappet fra kajen.

Hvad nu råbte Benny, jeg har jo ingen årer at ro med, hvordan kommer jeg ind til pontonbroen inden båden flyder ud af havnen.
Der var mange forslag fra kajen, men den erfarne Lena råbte: Tag et bundbræt og brug det som en åre, og Benny lyste op, fandt et bundbræt frem, og efter 25 minutter lykkedes det ham at få båden ind til broen, og glade var de 3, der fik sig en oplevelse, der endte lykkeligt.
Hvem der købte øl til hvem, da de senere kom på land, melder historien ikke noget om.

PS: Hændelsesforløbet er måske ikke helt som beskrevet, men som jeg har opfattet fra de 3 implicerede.

Del siden