Vinsmagning med stor succes

Et udpluk af de fantastiske vine vi smagte på

Et udpluk af de fantastiske vine vi smagte på

Opdateret 16. februar 2017

Af Bent Jensen
Foto: Allan Elgaard

Vinklubben takker af for denne sæson og takker alle som helt fantastisk har bakket om vores arrangementer.  
Håber i har lært lidt, og så kan alle helt sikkert huske hvad hoved druen hedder i bairada.  .........selvfølgelig ... baga.  

Ildsjælene, Anni og Bent

Ildsjælene, Anni og Bent

Allerede efter vin nr. 2 kunne Kurt ikke genkende en deltager lige overfor sig

Allerede efter vin nr. 2 kunne Kurt ikke genkende en deltager lige overfor sig

Tekst og foto: Mogens Voigts

Onsdag den 15. februar havde de 3 fantastiske initiativtagere, Anni Frederiksen, Bent Jensen og Allan Elgaard indkaldt til vinsmagning.

Denne gang skulle vi smage forskellige vine fra Portugal, og de 35 deltagere tog spændt og forventningsfulde plads ved 4 borde, medens Finn Andersen spillede let underholdningsmusik på sit medbragte hammondorgel.

Vanen tro var de 3 initiativtagere velforberedte og medens Bent orienterede om en medfølgende konkurrence om prisfastsættelser af de vine vi skulle smage blev Anni´s første lækkerier bragt ud på bordene.

Nu fulgte en historie om Portugals opståen helt tilbage fra 1300 tallet og de problemer vinbønderne havde haft gennem tiden.
En rigtig lang og indholdsrig historie, der dog bragte lidt uro ved bordene, da der endnu ikke var kommet så meget som én dråbe vin i glassene.

Bent fornemmede hurtigt uroen og beskrev den første vin vi skulle smage, medens Preben Henningsen stillede vinglas på bordene med en lille skvat vand i bunden som skulle danne grundlag for, hvor meget der skulle fyldes i glassene hver gang så ikke enkelte skulle tro, at glasset skulle fyldes helt op hver gang.

Og så gik det ellers slag i slag. Vinene blev præsenteret, der blev smagt, vinen blev ”slynget” rundt i glassene for at se om der var ”gardiner” op af siderne, og der blev diskuteret blandt deltagerne om, hvilke vine man syntes bedst om.

Jeg var anbragt ved et bord med dé herrer, Hans Frederiksen, Kurt Hiervagen, Peter Nørup og Jan Goltermann og dé damer Eva Nielsen, Anette Jensen og Ruth Bank og det gik meget godt indtil Kurt bad Ulla om at sende fadet med lækkerier videre.

Nu var det altså sådan, at det var Eva han henvendte sig til og hun forklarede straks, at hun altså hed Eva, og så brød latteren løs.
Det er jeg sgu ligeglad med, sagde Kurt, nu hedder du altså Ulla og for ikke at skabe flere forviklinger med damerne valgte vi mænd, at kalde alle 3 damer for Ulla, så kunne det ikke gå helt galt.

Og så var der grin og godt humør under resten af vinsmagningen ved vores bord.

Efter alle vin var smagt skulle vinderen af den udleverede konkurrence findes, men her havde Bent nok ikke taget højde for, at deltagerne nu havde smagt 8 forskellige vine, så det lykkedes aldrig rigtig for ham at komme igennem med, hvem der var vinder.

Her var ”støjen” fra deltagerne og Finn´s musik for høj til nogen fandt ud af, hvad det var Bent ville have sagt.
Han valgte derfor klogelig at lade gevinsten tilfalde sig selv og sine hjælpere. En god beslutning.

Efter små 4 timers vinsmagning, god underholdning og social hygge sluttede dagen med fælles oprydning.

Stor tak til initiativtagerne fra alle os deltagere – fantastisk at vi har sådanne ildsjæle i vores klub.

Alting har jo ende, og efter små 4 timers underholdning gik turen hjemad igen

Alting har jo ende, og efter små 4 timers underholdning gik turen hjemad igen

Seneste kommentarer

09.11 | 14:14

Tak til fødselarerne og alle deltagere for en sprudlende festlig fejring!

Grisefest på Mallorca kan godt lægge sig. Hyldestsang fra fødselarerne/Benny og gang i 80’ musik og dans all over

Del siden